اغلب مردم فکر می کنند اعتماد به نفس تنها از طریق دست یابی به موفقیت حاصل می شود. در حالی که تعریف اصلی این است که خود را بشناسید و به توانایی های تان باور داشته باشید. خصوصیات افراد با اعتماد به نفس آنها را از دیگران جدا می کند.
ونگوگ می گوید:
اگر صدایی در درون تان می گوید: «نمی توانید»، با تمام تلاش آن کار را انجام دهید تا صدا ساکت شود.
-
بهانه نمی آورند
بارز ترین ویژگی افراد با اعتماد به نفس، خودکارآمدی است. آنها هر چه بخواهند را عملی می کنند. کنترل این افراد به دست خودشان است نه دیگران. به همین دلیل هرگز نمی بینید این افراد کسی را سرزنش یا ترافیک را بهانه ی دیر آمدن کنند و یا رئیس شان را مقصر شکست شان بدانند. آنها به خوبی می دانند که زندگی در کنترل خودشان است.
-
تسلیم نمی شوند
آنها تا شکست بخورند از مسیر بازنمی مانند، بلکه به شکست و مشکلات به چشم موانعی نگاه می کنند که سکوی پرش شان در مسیر پیشرفت است. به این معنی نیست که یک کار را همیشه به یک شکل انجام می دهند. کاری که آنها می کنند این است که به دنبال دلیل اشتباه رخ داده می گردند و تلاش می کنند دوباره اتفاق نیفتد.
-
برای کار منتظر اجازه نمی مانند
افراد با اعتماد به نفس منتظر کسی نمی مانند که به آنها بگوید چه کنند و چه نکنند. آنها وقت شان را با پرسیدن سوالاتی مانند «آیا می توانم؟» یا «آیا باید این کار را بکنم؟» هدر نمی دهند بلکه سوالی که از خود می پرسند این است: «چرا نباید این کار را بکنم؟». اگر رئیس نتواند خود را به جلسه برساند، خود اداره ی جلسه را به دست می گیرند و یا برای حل مشکل یک مشتری مسافت طولانی را بدون این که کسی به آنها بگوید طی می کنند. این افراد کاری را که باید، انجام می دهند و منتظر دیگران نمی مانند.
-
به دنبال جلب توجه نیستند
مردم از دست افرادی که مدام جلب توجه می کنند خسته می شوند. افراد با اعتماد به نفس دقیقا می دانند که خودشان باشند بهتر از این است که خود را مهم نشان دهند. بلکه آنقدر کارشان را درست انجام می دهند که مردم جذب شان می شوند و زمانی که از آنها بخاطر کاری که کرده اند تقدیر می شود، توجه را به همه ی افرادی که در این راه به آنها کمک کرده اند جلب می کنند.
-
نیازی به تشویق مداوم ندارند
آیا تا به حال افرادی پیرامون شما بوده اند که نیازمند توجه و تشویق مداوم دیگران باشند؟ افراد با اعتماد به نفس چنین کاری نمی کنند زیرا کنترل درونی دارند. آنها موفقیت شان را در گرو دیگران نمی بینند بلکه خود تلاش می کنند موفق شوند. این گروه به خوبی می دانند که تشویق مردم به آنها اعتماد به نفس نمی دهد بلکه خودشیفتگی می دهد.
-
کاری را به تعویق نمی اندازند
گاهی دلیل به تعویق انداختن کارها، تنبلی افراد و گاهی ترس از شکست، تغییر یا حتی موفقیت است. آنها به خود ایمان دارند و می دانند هر قدمی که بردارند به اهداف شان نزدیک تر می شوند. دست روی دست نمی گذارند و منتظر آمدن زمان صحیح نمی نشینند. اگر فکر کنند که الان بهترین وقت انجام کاری است، منتظر زمان صحیح نمی مانند، بلکه زمان را می سازند.
برای چیره شدن بر تعویق به اینجا مراجعه بفرمایید.
-
قضاوت نمی کنند
افراد با اعتماد به نفس دیگران را قضاوت نمی کنند زیرا می دانند هر کس دلیلی برای کار خود دارد و می دانند با بد جلوه دادن دیگران احساس خوبی به آنها دست نمی دهد. این افراد وقت خود را با مقایسه کردن خودشان با دیگران تلف نمی کنند.
-
از کشمکش اجتناب نمی کنند
آنها کشمکش ها را به عنوان مانع موفقیت نمی بینند بلکه آن را فرصتی برای مدیریت صحیح مشکل می بینند. اگر لازم باشد سازگاری نکرده و تصمیمات ناخوشایندی می گیرند اما کار درست را انجام می دهند. از نظر افراد با اعتماد به نفس، کشمکش ها بخشی از زندگی هستند و باید آنها را به خوبی مدیریت کرد.
-
کمبود منابع سد راهشان نمی شود
اگر کارمندان، پول یا دیگر منابع لازم کاری را نداشته باشند، چیز دیگری به عنوان جایگزین پیدا می کنند یا راه دیگری برای انجام آن می یابند.
-
راحت طلب نیستند
از نظر این افراد، راحت طلبی دشمن دست یابی به اهداف است. زیرا راحتی منجر به خودشیفتگی و خودشیفتگی منجر به رکود می شود. زمانی که به راحتی و آسایش می رسند، برای رشد بیشتر مسئولیت های بیشتری قبول می کنند تا مبتلا به رکود نشوند. زیرا سختی به میزان کم بر رشد انسان اثر می گذارد.