1. خانه
  2. /
  3. کسب و کار
  4. /
  5. هوش مالی شما چقدر...

هوش مالی شما چقدر است؟ آن را دریابید و پول پارو کنید

شنیده‌اید که می‌گویند، آقای ایکس یا خانم ایگرگ باهوش است؟ شاید خودتان هم از این واژه برای توصیف برخی از افراد استفاده می‌کنید. استفاده از هوش خالی برای توصیف یک فرد اصلا کار صحیحی نیست. درست است، بعضی از افراد باهوش هستند اما ماجرا از این قرار است که هوش، انواع مختلفی دارد. به همین خاطر اصلا و ابدا نمی‌توان با انتساب هوش خالی به یک فرد، ابعاد توانایی ذهنی‌اش را نشان داد.

هوش هیجانی، هوش ریاضی، هوش مالی و… از انواع مختلف هوش هستند. برای مثال، ممکن است که یک فرد در حل مسائل ریاضی بسیار قوی باشد و توانایی و تجسم ایده‌آلی در امور فنی داشته باشد ولی از نظر ارتباطات و برقراری رابطه با دیگران اصلا در وضعیت مناسبی قرار نداشته باشد. یعنی این فرد هوش ریاضی خوبی دارد اما از نظر هوش هیجانی، کمی پایش لنگ می‌زند.
هوش مالی هم دسته‌بندی دیگری از هوش است که شناخت آن می‌تواند در توصیف افراد نقش مهمی داشته باشد. ضمن اینکه آشنایی با این نوع از هوش به شما کمک می‌کند تا آن را در خودتان بهتر تقویت و مدیریت کنید و به نتایج مالی مساعدتری در زندگی برسید.

هوش مالی چیست؟

هوش مالی (Financial intelligence) از توانایی‌های ذهنی است که باعث می‌شود توانایی جذب پول و سرمایه بیشتر به زندگی‌تان داشته باشید و ثروتمندتر شوید و از نظر مالی موفق‌تر باشید. اگر دقت کرده باشید، افراد ثروتمند دارای استراتژی‌هایی هستند که آنها را ثروتمند و ثروتمندتر می‌کند. این استراتژی‌ها و طرز تفکر خاص است که باعث می‌شود، تصمیم‌گیری‌های مالی درستی داشته باشند.
هوش مالی به زبان ساده به معنای نوعی از هوش است که در کسب و کار به دردتان می‌خورد. کسی که به هوش مالی مجهز است به راحتی می‌تواند اصول اقتصاد را درک کند و با احاطه بر علم حسابداری و تصمیم‌گیری به نتایج مثبت در کسب و کارش برسد. کسانی که هوش مالی دارند به خوبی متوجه هستند که با چه ذهنیتی نسبت به مسائل مختلف می‌توان به پول رسید.
این افراد، ظرفیت‌های خود و محیط را برای دریافت بیشتر پول به خوبی می‌شناسند. در واقع، به بهترین شکل ممکن می‌توانند از منابع تحت اختیار خود در جهت رسیدن به نتایج بهتر بهره‌برداری و استفاده کنند و ضمنا منابع و امکانات در دسترس‌شان را مدیریت نمایند.

هوش مالی چیست؟

ذهنیت افراد با هوش مالی چگونه است؟

اگر دوست دارید که هوش مالی را در خودتان تقویت کنید باید با ذهنیت افرادی که آن را دارند بیشتر آشنا شوید. یکی از بهترین روش‌ها برای اینکه بتوانید خود را به یک گروه از آدم‌ها نزدیک کنید، تقلید کردن رفتارها و کردارشان است. یعنی اگر بتوانید از رفتارهای افراد مورد علاقه‌تان با ویژگی‌هایی خاص الگوبرداری مثبت کنید قطعا به آنها شبیه خواهید شد و شما هم می‌توانید طعم موفقیت‌های‌شان را بچشید.
اگر در زندگی و رفتارهای افراد ثروتمند با هوش مالی دقیق شوید، متوجه خواهید شد که آنها ذهنیت‌های خاصی نسبت به کسب درآمد دارند که موفقیت‌شان را بیشتر می‌کند. برای مثال، یکی از مهم‌ترین ابعاد هوش مالی در این است که افراد مجهز به آن اصلا محدودیتی برای خود قائل نمی‌شوند. یعنی فکر نمی‌کنند که رسیدن به یک نقطه از رشد مالی از آنها دور است یا برای‌شان غیرممکن خواهد بود.
بیشتر افرادی که درآمدی اندک دارند یا در میان طبقه متوسط مالی قرار می‌گیرند، کسانی هستند که رسیدن به بعضی از نقاط رشد مالی را در مخیله خودشان هم نمی‌پرورانند. چنین چیزی کاملا اشتباه است. هوش مالی به زبان ساده یعنی اینکه مرزها و محدودیت‌ها را از تصورات و تخیلات خود بردارید. با رها کردن ذهن‌تان به طور غیرارادی میزان تلاشتان هم متفاوت خواهد بود و امکان موفقیت برایتان بیشتر و بیشتر می‌شود.
تلاش هر شخص با رویکردها و ذهنیت‌های او در ارتباط است. یعنی اینکه اگر احساس کنید که به فلان ماشین یا بهمان خانه نخواهید رسید، قطعا دایره فعالیت‌ها و تلاش‌های‌تان هم به اندازه نتوانستن‌هایتان محدود می‌شود. اما هوش مالی زیاد باعث می‌شود که محدودیت‌ها را بردارید و احساس کنید که شما هم می‌توانید به خواسته‌های مادی‌تان برسید. در این صورت، بال پروازتان به اندازه قدرت خیال و خواسته‌هایتان رشد خواهد کرد.

هوش مالی در بانوان چگونه است؟

هوش، هوش است و ما خیلی به تفکیک کردن آن از نظر جنسیتی اعتقاد نداریم. هوش مالی در بانوان هم مانند هوش مالی در آقایان است. اما به طور کلی، تمام افرادی که دارای هوش مالی هستند، ویژگی‌هایی دارند که در ادامه به آنها اشاراتی داریم:

داشتن برنامه عملی و اجرایی

زمانی که هوش مالی بالایی دارید دیگر مدام فقط به حرف زدن اکتفا نمی‌کنید. بلکه برنامه‌های عملی و اجرایی را در ذهنتان می‌پرورانید و فردی عملگرا می‌شوید. افراد با هوش مالی فراوان برای خود یک برنامه عملی برای رسیدن به خواسته‌های مالی‌شان درست می‌کنند و سعی دارند تا به تجسم و تصورات‌شان، بدنی حقیقی و جسمیتی واقعی به آنها ببخشند. پس پایشان را در مسیر می‌گذارند و اهل عمل هستند.

ذخیره کردن ۱۰۰ درصد درآمد

افراد با هوش مالی، تمام درآمدشان را ذخیره می‌کنند و با ذخیره کردن پول خود، امکان سرمایه‌گذاری را به وجود می‌آورند. بسیاری از افراد هستند که بعد از کسب درآمد، اقدام به خرج کردن پول می‌کنند و از باقی‌مانده آن برای پس‌انداز بهره می‌برند. اما چنین ذهنیت و عملکردی اشتباه است. شما باید ابتدا پولتان را ذخیره کنید و بعد از بخش‌هایی که باقی می‌ماند برای خرج کردن بهره ببرید.
برای مثال با توجه به هزینه‌های‌تان، تخمینی بزنید و درصدی مشخص از درآمد را برای ذخیره و پس‌انداز کنار بگذارید و بعد از آن، باقی مانده را برای خرج کردن صرف کنید. اگر به درستی پس انداز نکنید، هرگز نمی‌توانید مبلغی در دست داشته باشید که امکان سرمایه‌گذاری و ورود به یک حیطه حرفه‌ای به شما می‌دهد.

هدف‌گذاری مالی بلندمدت و کوتاه‌مدت

اگر هدف و برنامه خاصی نداشته باشید به جایی نخواهید رسید. پس بهتر است بدانید که قرار است از نقطه فعلی به چه نقطه‌ای برسید. هدف‌گذاری مالی بلندمدت و کوتاه‌مدت است که می‌تواند هوش مالی در بانوان و آقایان را تقویت کند. هدف داشتن به شما کمک می‌کند تا متمرکز و دقیق باشید.

هوش مالی از توانایی‌های ذهنی است

خرید کردن هوشمندانه

خریدهای کوچک هم باید با برنامه و دقیق صورت بگیرد. افراد با هوش مالی سرشار می‌دانند که هزینه کردن برای کوچک‌ترین موارد هم چه عواقب و نتایجی برای‌شان به همراه می‌آورد. در این صورت است که دید دقیقی نسبت به مدیریت پول و امور مالی‌شان به دست می‌آورند و می‌توانند تصمیم‌گیری‌های صحیحی برای خود داشته باشند.

دریافت مشاوره تخصصی

افراد باهوش مالی می‌دانند که همیشه نیاز به مشورت وجود دارد. اما این نیاز، با مشورت کردن با افراد خبره و آگاه به نتایج مطلوب می‌رسد. پس اگر دوست دارید که وارد یک کسب و کار شوید و از نظر مالی به زندگی‌تان تکانی بدهید باید با متخصصان حوزه کسب و کاری موردنظرتان وارد مذاکره و مشاوره شوید و از کمکشان استفاده کنید. در این صورت است که موفقیت به سراغ‌تان خواهد آمد. بی‌گدار به آب زدن باعث موفقیت نمی‌شود.

در آخر

هوش مالی در بانوان و آقایان در زمانی بروز پیدا می‌کند که کنترل بیشتری بر منابع مالی تحت اختیارشان داشته باشند و بتوانند با تصمیم‌گیری‌های درست از هدررفت سرمایه‌شان برای خریدهای بی‌جا جلوگیری کنند. تقویت قدرت اراده و تلاش برای رسیدن به اهداف بلندپروازانه معقول هم از ویژگی‌های دیگر هوش مالی است.
پس هوش مالی به زبان ساده یعنی اینکه از تلاش نترسید، هدفمند باشید و با استراتژی‌های صحیحی که از مشاوره با خبرگان به دست می‌آورید به سوی رشد مالی گام بردارید.

 

منبع : irselfmade.com

دیدگاه خود را بنویسید

معادله ی امنیتی *