1. خانه
  2. /
  3. سلامتی
  4. /
  5. کاشت مو ، معجزه...

کاشت مو ، معجزه ای در زیبایی و جذابیت افراد

داشتن ظاهری زیبا و جذاب باعث افزایش اعتماد به ‌نفس و عزت نفس افراد می‌شود. داشتن موهای پرپشت و زیبا یکی از فاکتورهای اصلی و تاثیرگزار در جذابیت افراد است. بسیاری از افراد به دلایل مختلف موهای کم‌پشت دارند یا طاس هستند. اگر دچار کم پشتی مو یا طاسی شده اید دیگر نگران نباشید، کاشت مو یا پیوند مو یکی از بهترین را‌های رفع طاسی است. امروزه کاشت مو یا پیوند مو به روش‌های مختلف و با جدیدترین متدها انجام می‌شود. افرادی که تصمیم به کاشت مو دارند باید همه چی را در مورد کاشت مو بدانند و تمامی نکات مربوط به آن آگاهی داشته باشند تا با خیالی راحت اقدام به کاشت مو کنند. پس با ما همراه باشید تا تمامی نکات و اطلاعات مربوط به کاشت مو را برا شما عزیزان بیان کنیم:

بررسی اجمالی مربوط به کاشت مو ( زراعه الشعر ) :

کاشت مو طبیعی ترین و دائمی ترین روش برای افرادی است که از ریزش مو رنج می برند. در کاشت مو، موهای سالم خود بیمار در مناطق کم پشت، کاشته می‌شود. منطقه ای که موها برداشته می‌شود منطقه ای است که ریزش مو وجود ندارد. افراد با پیوند مو مجددا موهای خود را به دست می‌آورند مجدداً موهای خود را با پیوند مو به دست می آورند، گویی که هرگز آن را از دست نداده اند.

هدف ما در کاشت مو این است که با انجام روش‌های پزشکی نوین، ظاهر طبیعی مو به دنبال بیمار فراهم شود. کاشت مو برای اولین بار در دهه ۱۹۳۰ در ژاپن انجام شد و اولین بار در دهه ۵۰ در جهان غرب ظاهر شد. در سراسر جهان، حدود ۶۰ درصد از مردان و ۵۰ درصد از زنان نوعی ریزش مو را تجربه می کنند. برای رفع این مشکل، معمولا مردم از محصولات بدون نسخه، از جمله درمان های موضعی مانند مینوکسیدیل (Rogaine) استفاده می کنند. کاشت مو یکی دیگر از روش های ترمیم است.

امروزه تقریباً پنجاه درصد مردان بالای ۵۰ سال با مشکل ریزش مو روبرو هستند. بنابراین، پیوند مو شایع ترین جراحی زیبایی برای مردان است. ریزش مو شرایط خاصی برای آقایان ندارد. همچنین  بسیاری از خانمها با مشکل ریزش مو را تجربه می کنند.

عوامل اصلی کم پشتی یا طاسی:

قبل از اینکه در مورد کاشت مو صحبت کنیم لازم است کمی هم در مورد عوامل کم پشتی موها صحبت کنیم. ویژگی های ژنتیکی یکی از مهمترین دلایل ریزش مو است ، اما ممکن است در اثر پیری، صدمات آسیب زا یا اختلالات مختلف پزشکی نیز رخ دهد. پیوند مو بدون در نظر گرفتن علت ریزش مو برای همه افرادی که مقدار کافی فولیکول مو دارند، می‌تواند با موفقیت انجام شود. روش پیوند مو موفقیت آمیز می تواند نه تنها در موی سر، بلکه در مورد کم پشتی موجود در سایر قسمت های بدن مانند ابرو، سبیل و ریش نیز انجام شود. کم پشتی موها معمولا سه عامل اصلی دارد:

وراثت: وراثت نیز می‌تواند یکی از عوامل کم پشتی مو یا طاسی در افراد باشد.

سن: بعضی از افراد با افزایش سن دچارریزش مو و طاسی می‌شوند.

هورمون‌ها: گاهی افراد به دلیل مشکلات هورمونی دچار کم پشتی مو  یا طاسی می‌شوند.

پیوند مو چگونه انجام می‌گیرد؟

در این روش، فولیکول های مو که بطور کلی از ناحیه پشت سر گرفته می شوند، به ناحیه بدون مو منتقل می شوند. به این فولیکولهای موی گرفته شده پیوند داده می شود. گاهی  به اندازه کافی موهای سالم در ناحیه پشت گردن وجود ندارد، در چنین مواردی ممکن است فولیکول های مو از سایر قسمت های بدن مانند بازوها یا دیواره قفسه سینه بیمار گرفته شود. بسته به میزان کم پشتی مو و طاسی، طی چند ساعت عمل کاشت مو انجام می شود. اگر ناحیه بدون مو خیلی بزرگ باشد ، ممکن است چندین جلسه برای تکمیل درمان لازم باشد.در بیشتر اوقات فرد تحت بی‌حسی موضعی قرار می‌گیرد. باند مخصوص بعد از انجام عمل روی سر بیمار قرار داده می‌شود و بیمار چند ساعت بعد مرخص می شود.. به طور کلی بیمار می تواند با پوشاندن سر بعد از استراحت ۳ روزه در خانه، به سر کار خود برگردد.

"<yoastmark

مهمترین عامل در کاشت مو چیست؟

کاشت مو یک عمل جراحی جدی است. برای به حداقل رساندن خطرات کاشت مو، باید در یک بیمارستان و یا کلینیک تخصصی انجام شود. برای به دست آوردن بهترین نتیجه ، بسیار مهم است که این روش توسط جراحان پلاستیک با تجربه و متخصص انجام شود که آموزش های لازم را در این زمینه دریافت کرده اند. برای موفقیت در پیوند مو، باید فولیکول های مو سریعاً وارد عروق شوند، یعنی باید در مناطقی که فولیکول ها قرار دارند، چسبیده شوند. برای داشتن ظاهری طبیعی، موها باید با فاصله صحیح، زاویه صحیح و تراکم صحیح به مناطق کم پشت پیوند داده شوند.

روش‌های رایج کاشت مو:

کاشت مو به روش پانچ:

در این روش موها به صورت دسته ای برداشته می شوند و کاشت مو با ایجاد سوراخ‌هایی در پوست سر انجام می گیرد. این روش کم‌کابردترین روش است چرا که نمای مصنوعی ایجاد می‌کند.

کاشت مو به روش FUT:

این روش از کاشت مو که یک روش پرطرفدار است که شامل یک جراحی بسیار کوچکی در قسمت پشت سر است که یک نوار باریک جدا می‌شود که اندازه نوار به طور معمول حدود ۶ تا ۱۰ اینچ طول دارد اما می تواند از گوش به گوش کشیده شود.، این نوار نیز زیر میکروسکوب به یک قسمت کوچک تقسیم می‌شود که هر کدام از این قسمت‌های کوچک شامل یک تا ۴ تار مو است. در این روش از بی‌هوشی موضعی استفاده می‌شود. مزیت این روش این است که زیر میکروسکوب انجام می‌شود، تمام موی جدا شده در قسمت پشت سر، کاشت می‌شود و اتلاف موی سرجدا شده در حد صفر است. شرط اصلی برا ی استفاده از این روش داشتن بانک مو در قسمت پشت سر است.  در واقع این روش مناسب افرادی است که نواحی ریزش مو بسیار بزرگی دارند و می خواهند آن را با یک بار کاشت پوشش دهند.

کاشت مو به روش FIT:

به این روش FUE نیز گفته می‌شود. این روش به جراحی نیاز ندارد و درمان به صورت موضعی استفاده می‌شود. در این روش فولیکول‌های مو یا واحد‌های مو به صورت تک‌تک یا گروهی از پشت سر جدا شده و در نواحی کم‌پشت کاشت می‌شود. و در هر جلسه ۱۰۰۰ الی ۱۵۰۰ فولیکول مو از پشت سر جدا شده و در نواحی کم پشت کاشت می‌شود. تعداد جلسات بستگی به بانک مو و طاسی سر دارد.

کاشت مو به روش BHT:

در این روش مو از نواحی مختلف بدن مانند سینه، کتف، پشت ران و … برداشته می‌شود و در قسمت های کم‌پشت سر کاشته می‌شود. جنس موی بدن با جنس موی سر متفاوت است بنابراین این روش معمولا اولویت اول بین انواع روش‌های کاشت مو نیست. این روش به کسانی توصیه می‌شود که معمولا بانک موی کافی در پشت سر و قسمت بالای گردن ندارند. این روش زمانی مناسب است که فرد بانک موی متوسط دارد و پزشک قسمتی از فولیکول‌های مو در ناحیه پشت سر را به قسمت‌ طاس و کم پشت اتتقال می‌دهد. و از مو‌های بدن برای پر کردن فضای بین فولیکول‌ها در پشت سر استفاده می‌کند.

کاشت مو به روش SUT:

این روش نسبت به روش‌های قبلی روشی نوین و جدید تر است و تمام مراحل آن زیر نظر پزشک متخصص و با استفاده از دستگاه‌های اتوماتیک انجام می‌شود.در این روش پیاز مو به صورت دستی جدا و کاشت نمی شود، بلکه با استفاده از پانچ لیزری از قسمت پشت سر جدا شده و فریز می‌گردد و سپس به نواحی کم پشت کاشت می شود. این فریز کردن مو‌ها از خراب شدن آن جلوگیری می کند.

در این روش به دلیل استفاده از پانچ لیزری و فریزکردن فولیکول مو مقدار موی اتلاف شده زیر ۱درصد است.

در این روش فرد بی‌هوش نمی‌شود بلکه از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود، همچنین حداقل عوارض جانبی را دارد و دوره نقاهت کوتاهی دارد. این روش بیشترین سرعت انتقال فولیکول ها را نسبت به روش‌های قبلی دارد و در هر جلسه ۱۰۰۰۰ هزار فولیکول منتقل می ‌شود.

مناسب‌ترین روش کاشت مو:

فردی که تحت عمل پیوند مو قرار می گیرد، باید موهای سالم در قسمت پشت سر و در طرفین داشته باشد تا از آنها به عنوان مناطق اهدا کننده استفاده شود. فاکتورهای دیگری مانند رنگ و ضخامت مو، خاصیت آن مانند استحکام در نتیجه روش تأثیرگذار است. روشی که ترجیح داده می شود باید پس از آنالیز مو و پوست سر با در نظر گرفتن اولویت های بیمار تصمیم گیری شود. اگرچه روش FUE که جای زخم باقی نمی ماند اکثراً ترجیح داده می شود ، ممکن است استفاده از روش FUT در بعضی موارد ضروری باشد.

نگرانی اصلی بیشتر افراد: آیا موهای پیوند شده از بین می روند؟

ریزش مو بعد از کاشت مو امری طبیعی است. این امر در تمامی روش‌های کاشت مو اتفاق می افتد. موهای پیوند شده طی چند هفته بعد از عمل پیوند هشتاد یا صد درصد مو های کاشته شده می ریزند.

رشد موها به مدت۲ الی۳  ماه در حالت استراحت هستند و بعد از گذشت سه الی چهار ماه مجددا رشد موها شروع شده و به‌طور دائمی ادامه می یابد. تا ۱۲ ماه پس از عمل رشد موها کامل می‌شود،  به طوری که اگر پوست سر خود را در ماه هفتم لمس کنید متوجه موهای کوتاه و زبر تازه روییده خواهید شد.

نکاتی که قبل از کاشت مو باید به آن توجه کرد:

  • دو هفته از دارو‌های ضد التهاب مانند آسپرین ها که باعث رقیق شدن خون می‌شود خودداری کنید.
  • داروهایی مثل قرص سرماخوردگی می‌تواند باعث تشدید خونریزی شود پس از مصرف آن قبل از عمل خودداری کنید.
  • مصرف مشربات الکلی باعث افزایش خونریزی می‌شود پس از مصرف آن یک هفته قبل از عمل پرهیز کنید.
  • یک ماه قبل از کاشت مو سیگار را ترک کنید.
  • ویتامین E و ب کمپلکس باعث اختلال در انعقاد خون می شود پس یک هفته قبل از کاشت مصرف آن ها باید قطع گردد.
  • یک هفته قبل از کاشت ورزش‌های سنگین انجام ندهید.
  • برای اینکه به سرتان فشار نیاد به جای پیراهن یقه بسته، پیراهن دکمه دار بپوشید.
  • قبل از عمل با موهایی بدون ژل، اسپری و … در مطب حاضر شوید.
  • موهای پشت و پهلوی سر خود را کوتاه نکنید تا بعد از کاشت مو، محل های زخم را با این موها پوشش داد.

عوارض کاشت مو

کاشت مو نیز مانند سایر روش‌های زیبایی ممکن است عوارضی داشته باشد و این در افراد مختلف متفاوت است. در ادامه شما را از برخی از عوارض کاشت مو آگاه می‌کنیم:

  • خونریزی
  • تورم پس از جراحی
  • التهاب فولیکول مو
  • نازک شدن تار مو
  • خارش
  • بی حسی
  • کیست‌ها در محل کاشت مو
  • زخم‌های برآمده در محل کاشت مو
  • طبیعی نبودن خط رویش مو و نمای مصنوعی داشتن

مراقبت‌های بعد از کاشت مو:

ممکن است لازم باشد چندین روز داروهای ضد درد مصرف کنید. جراح شما حداقل به مدت دو یا سه روز به شما باند می‌دهد که روی پوست سر خود باند بزنید. او همچنین ممکن است یک داروی آنتی بیوتیک یا یک ضد التهاب را برای شما تجویز کند که چندین روز مصرف شود. بیشتر افراد قادرند ۲ تا ۵ روز پس ازکاشت، به سر کار بروند. برخی از جراحان داروی رشد مو را مینوکسیدیل (Rogaine) برای بهبود رشد مو پس‌از پیوند تجویز می‌کنند، اما هنوز مشخص نیست که چقدر خوب عمل می‌کند.

  • بلافاصله بعد از عمل بسیار مهم است که دست به پیوند موهای خود دست نزنید (تا حداقل ۶ روز)
  • می توانید از پیوندهای جدید خود محافظت کرده و با اسپری های مخصوص از خشک شدن آنها جلوگیری کنید.
  • مراقب باشید سرتان عرق نکند زیرا عرق کردن سر ممکن است باعث عفونت شود.
  • استفاده از روسری یا کلاه باعث کند شدن روند بهبودی می‌شود.
  • در روزهای اول در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرید.
  • درروزهای اول پس از کاشت موهای خود را نشورید.

چه کسانی نباید مو بکارند؟

کسانی که سنشان کمتر از ۲۵ سال است نباید اقدام به کاشت مو کنند چون طرح ریزش موی آن‌ها نامشخص است. افرادی که دارای بیماری التهابی در سر هستند و یا به بیماری‌های خود ایمنی لوپوس یا لیکن پلاس مبتلا هستند کاندید مناسبی برای کاشت مو نیستند.

سخن آخر:

کلینیک نوین ایرانا با همکاری پزشکان متخصص پوست و مو و فوق تخصص جراحی پلاستیک مرکزی متفاوت را برای انتخاب شما در ایران آماده نموده است.

شعار ما: میهمان ایرانا همانند خانواده ماست.

در این مطلب سعی کردیم تمامی مطالب مفید و کاربردی در مورد کاشت مو را برای شما عزیزان بیان کنیم. با آگاهی از این اطلاعات می ‌توانید به‌راحتی و با خیالی راحت برای اقدام به کاشت مو تصمیم بگیرید و با یک پیوند موی طبیعی چند برابر جذاب شوید .

دیدگاه خود را بنویسید

معادله ی امنیتی *